İçeriğe geç

Pasif Kelimesi Ne Anlama Gelir

Pasif demek ne anlama gelir?

Cevap: Hiçbir şeye tepki vermeyin, hareketsiz kalın.

Halk dilinde pasif ne demek?

Pasif kelimesinin Türkçe anlamı “pasif” veya “utangaç ve durgun” olarak ifade edilebilir. Türkiye’de, herhangi bir işte “antisosyal” veya “iddiasız” anlamında da günlük dilde kullanılabilir.

Cinsellikte pasif ne demek?

Pasif, tepkisiz, eylemsiz anlamına gelir. Erkek eşcinselliği cinsellikteki bir pozisyondur.

Pasif insan kime denir?

“Pasif insan” terimi, sosyal hayattan uzak ve etkisiz insanları tanımlar. Pasif insanlar dışarıdan bakıldığında çok mutsuz görünürler. Duygularını asla dış dünyaya ifade etmezler. Aktif insanların aksine, daha hareketsiz bir hayatı tercih ederler.

Aktif ve pasif arasındaki fark nedir?

Aktif gelir, iş veya meslekle ilgili görevler yaptığınız ve bunlar için ücret aldığınız anlamına gelir. Aktif gelir zaman alır ve çaba gerektirir. Öte yandan pasif gelir, aktif veya doğrudan dahil olmadığınız faaliyetlerden kazandığınız paradır.

Aktif ve pasif gelir ne demek?

Aktif gelir, bir kişinin zamanını ve çabasını doğrudan gelir elde etmek için harcadığı bir gelir türüdür. Buna istihdam, serbest çalışma ve kişisel işler dahildir. Pasif gelir, bir yatırım veya çabadan sonra sürekli veya düzenli olarak kazanılan getiridir.

Pasif cümle ne demek?

Açıklama. Pasif ses nedir? Pasif ses cümleleri, eylemi gerçekleştiren kişiden ziyade eylemi deneyimleyen kişiye odaklanan cümlelerdir. Başka bir deyişle, cümle eylemi gerçekleştiren kişiden ziyade eyleme maruz kalan kişi tarafından yorumlanır.

Pasif çocuk ne demek?

Pasif ve kayıtsız bir ebeveyn, çocuğunun davranışlarına karşı “kayıtsız ve ilgisiz” olan ebeveyndir. Onlar için çocuğun varlığı veya yokluğu net değildir. Pasif ve kayıtsız bir ebeveyn, çocuğunun davranışlarına karşı “kayıtsız ve ilgisiz” olan ebeveyndir.

Pasif nedir TDK?

Türkçede pasif kelimesi “pasif” ve “utangaç veya tembel” anlamında kullanılır. Bu kelime hem günlük hayatta hem de sözlü olarak çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

Hem aktif hem pasif erkeğe ne denir?

Kimlik. Biseksüel gurur bayrağı. Cinsiyet kimliği, biseksüel bireyin cinselliği ve cinsel yönelimiyle ilgili kendini ifade etme ve davranış ilkelerinin işlevlerinden biridir. Ayrıca, yönelimi “biseksüellik” olan bir kişinin cinsel kimliği biseksüeldir.

Top ne demek cinsellik?

Testisler için argo. Eşcinsel, saldırgan argo kullanımı; top, yuvarlak.

Sosyal medyada pasif ne demek?

Pasif kelimesi anlamının dışında toplumsal hayatta bazı insanlar için de kullanılan bir terimdir. Toplumsal hayattan uzak, etkisiz insanları ifade eden bir terimdir.

Pasif davranış nedir?

PASİF DAVRANIŞ, duyguları, düşünceleri, ihtiyaçları ve istekleri ifade edememek anlamına gelir. Kronik olarak pasif olan kişiler, başkalarının duygularına, ihtiyaçlarına ve isteklerine kendilerinden daha fazla önem verirler ve kendilerini ikinci plana atarlar. Amaçları çatışmadan kaçınmak ve başkalarını memnun etmektir.

Pasif ruhlu ne demek?

Bu kişiler olumsuz düşüncelerini ve duygularını doğrudan söylemek yerine pasif veya dolaylı olarak ifade etmeyi tercih ederler. Tüm hayal kırıklıklarına ve üzüntülerine rağmen çok neşeli ve açık fikirli görünebilirler.

Pasif sinirli ne demek?

Pasif-agresif kişilik bozukluğu, kişinin kendisine ve başkalarına duyduğu öfkeyi bastırarak küskünlük, surat asma, erteleme, verilen işi yapmama gibi duyguları dolaylı yoldan ifade etmesini içerir.

Pasif olmuş ne demek?

Türkçede pasif kelimesi edilgen veya utangaç ve sessiz olarak ifade edilir. Ülkemizde pasif kelimesi sosyal olmayan, yani antisosyal olan kişiler için de kullanılır. Pasif kelimesi halk arasında özellikle iddialı ve girişimci olmayan kişiler için kullanılır.

SGK’da pasif demek ne demek?

Pasif sigortalılar (gelir ve aylık alanlar): Uzun ve kısa vadeli sigorta kollarına ilişkin olarak kendilerinden veya bunların hak sahiplerinden aylık ve/veya gelir alan kişilerdir. 1. Emeklilik alanlar: Emeklilik, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları bakımından ödeme almaya hak kazanan sigortalılar veya hak sahipleridir.

Sağlık Bakanlığı ilan durumu pasif ne demek?

Uzun süre kullanılmayan hesaplar pasif hale gelir.

Öğrenci durumu pasif ne demek?

“Pasif öğrenci” terimi, bir öğrencinin belirli bir süre içinde kaydını yenilememesi nedeniyle aktif öğrenci statüsünden çıkarılması anlamına gelir. Bu durumda öğrenci, kaydını yenilemediği için derslere katılamaz ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir