İçeriğe geç

Hangi Kelimeler Hakaret Sayılmaz

Hangi kelimeler hakaret değildir?

Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez. “Ahlaksız, saygısız, yalancı, lanet olsun, lanet olsun” vb. Kaba ve terbiyesiz sözler hakaret teşkil etmez. Örneğin, ayakkabılarınızı çıkarıp ayaklarınızı masaya koymak veya bağırmak hakaret olarak kabul edilmez.

Kaşar kelimesi hakaret sayılır mı?

Saldırgan bir sıfat olarak, kashar kelimesi ahlaksız anlamına gelir. Birine koşer demek, onuruna zarar verebilecek ve toplumda kötü bir vicdan yaratabilecek son derece kaba bir kullanımdır. Bu nedenle, kashar bir hakaret suçu teşkil eder.

Salak salak konuşma hakaret mi?

“Aptalca konuşma” ifadesi bir hakarettir. Birine aptal demek Yüksek Mahkeme uygulamasına göre bir hakarettir.

Aq küfür olarak sayılır mı?

Örneğin, “a.q”, “a.m.k”, “mk” gibi küfürler hakarettir. Fail yine kurbanı aşağılamayı amaçlamaktadır.

Aklı kıt demek hakaret mi?

Hukuk pratiğinde en sık karşılaşılan hakaretler şunlardır: Şerefsiz, onursuz, aptal, gerizekalı, cereyanlı, hayvani, spastik, deli, zihinsel engelli gibi kelimeler hakaret olarak kabul edilen kelimelerdir. Söz konusu kelimeler ayrıca bireyin var olan fiziksel veya psikolojik bir özelliğini öne çıkararak ve onurunu ihlal etmeye çalışarak da yapılabilir.

Amk hakaret sayılır mı?

“Eşek”, “köpek”, “öküz”, “köpek” vb. Hayvanlara isimleriyle seslenmek de bir hakarettir. Amk vb. Sosyal medyada kısaltmalar kullanılarak yazılan yazılar bir hakarettir. Kişiye atfedilen somut olgu, kişinin mevcut fiziksel veya psikolojik bir özelliğini vurgulasa bile bu bir hakarettir.

Oğlum demek suç mu?

– Bütün bu ifadelerin dışında, kişinin yüzüne tükürmek, kapısının önüne dışkı bırakmak, sanki köpek çağırmak gibi “Yakala oğlum” demek hakaret suçunu oluşturmaktadır.

Lavuk hakaret mi?

Katılımcıya yönelik, “Seni buraya gömerim piç, sen benim kim olduğumu biliyor musun?” gibi ifadeler, “orospu” kelimesinin kullanılması nedeniyle hakaret teşkil etmemektedir.

Seninle görüşeceğim demek suç mu?

Yargıtay kararlarına göre, “Sizinle görüşeceğiz” ifadesi tehdit suçunu oluşturuyor.

Mal mısın demek hakaret mi?

Cumhuriyet savcısı, “mal” kelimesinin hakaret değil, “kaba bir söz” olduğunu değerlendirdi.

Çakal kelimesi hakaret mi?

Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.

Aptal kelimesi hakaret sayılır mı?

Bir sınırlama olarak kabul edilmese de, “zengin”, “aptal”, “aptal”, “engelli”, “namussuz” gibi kelimeleri kullanarak bir kişiye açıkça konuşmak hakaret suçunu oluşturabilir. Ancak küfürlü sözler hakaret suçunu oluşturmaz.

Geri zekalı demek suç mu?

Hakaret suçu arabuluculuğa tabi suçlardan biri olup, hakaret suçunda arabuluculuk sağlanırsa ceza muhakemesinin durdurulmasına karar verilir. Son olarak hakaret suçlarına ve türlerine örnek olarak şerefsiz, aptal, geri zekalı, angut, pislik vb. gibi kelimeler verilmiştir. hakaret suçunu oluşturmaktadır.

Gavat ne demek hakaret?

Cuckold ne demek, hakaret mi? “Cuckold” Türkçe’de küfür anlamına gelir. Bu kelime genellikle bir kişiyi ahlaki veya cinsel açıdan aşağılayıcı bir şekilde tanımlamak için kullanılır.

Kör müsün hakaret mi?

Hakaret suçu, bir kişinin fiziksel bir kusurunu dile getirerek veya ona bir hastalık atfederek de işlenir. Örneğin, bir kişiye “kör”, “şaşı”, “topal”, “kambur”, “kel” vb. demek; Bir kişiye “psikopat”, “frengi hastası” veya “AIDS hastası” demek hakaret suçunu oluşturur…”

Hangi sözler tehdite girer?

Tehdit suçunun var olması için, “nesnel olarak” ciddi nitelikte olması gerekir. Başka bir deyişle, söylenen sözler ve gerçekleştirilen davranış, mağdurda ciddi bir korkuya neden olacak kadar yeterli, uygun ve orantılı değilse, tehdit suçunun gerçekleştiği söylenemez.

Aptal kelimesi hakaret sayılır mı?

Bir sınırlama olarak kabul edilmese de, “zengin”, “aptal”, “aptal”, “engelli”, “namussuz” gibi kelimeleri kullanarak bir kişiye açıkça konuşmak hakaret suçunu oluşturabilir. Ancak küfürlü sözler hakaret suçunu oluşturmaz.

Birine çakal demek hakaret mi?

Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin ihlal edilmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.

Mal mısın demek hakaret mi?

Cumhuriyet savcısı, “mal” kelimesinin hakaret değil, “kaba bir söz” olduğunu değerlendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir