İçeriğe geç

Sondaj Kuyusu Açmak Için Nereden Izin Alınır

Su sondaj izni nasıl alınır?

Jeoloji mühendisi önce bir keşif belgesi hazırlar ve ilgili DSİ bölge müdürlüğüne sunar. DSİ bölge müdürlüğünün kontrol mühendisleri tarafından yapılan inceleme sonucunda sahanın sondaja uygun bulunması halinde, DSİ arazi sahibi adına bir arama belgesi düzenler. Bu belge sondaj yapmak için gereken izin belgesidir.

İzinsiz kaç metre sondaj yapılır?

10 tondan daha derin kuyularda izinsiz yapılan çalışmalar kaçak kuyu olarak değerlendirildiğinden, bu kuyular yetkililerce veya ihbar üzerine tespit edildiğinde para cezası (delik açılmasına kapalı alan sınırı) veya kuyunun kapatılması söz konusu olmaktadır.

İzinsiz kuyu açma cezası ne kadardır?

Ceza kesilse de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü kuyunun açılıp işletilmesine itirazda bulunmazsa kuyu sahibine gerekli belge verilir. Aksi takdirde kuyu kapatılır ve kuyuyu açan kişiden masraflar tahsil edilir. Uymayanlara beş yüz liradan iki bin liraya kadar idari para cezası verilir.

Kuyu ruhsatını kim verir?

Sondaj projeleri sırasında mülkünüzde gerekli çalışmaları yapabilmeniz, açılan kuyu üzerinde hak sahibi olmanız ve kuyuyu ihtiyaçlarınıza göre işletebilmeniz için belirli bir formatta hazırlanan ve Devlet Su İşleri tarafından onaylanan belgelere kuyu ruhsatı denir.

Sondaj metresi kaç lira 2024?

Sondaj fiyatları 50.000 TL’den başlar ve sondajın yeri ve derinliğine göre fiyat artar. İstanbul’da maksimum 50 metre. 200 mt. ile ulaşılabilecek mesafede sondajlar yapılır. Sondaj fiyatları 50.000 TL ile 180.000 TL arasında değişmektedir.

Sondaj kuyu ruhsat ücreti ne kadar?

5000 metre genişliğinde bir alanı kaplamaktadır. Her sondaj ve kuyu başvurusu için 2020 ve 2021 yılları için 500,00 TL keşif ve muayene ücreti alınacaktır.

Sondaj ruhsatı kaç günde alınır?

Belgeler firmamıza iletilecek ve firmamızın sondajcıları ve jeologlarının onayı ve imzası tamamlandıktan sonra başvuru süreci başlayacaktır. Başvuru yapıldıktan sonra lisansın ulaşması beklenmektedir. DSI tarafından her lisans için teslim süresi 21 gündür.

2 sondaj arası kaç metre olmalı?

Yasaya göre iki sondaj arasındaki mesafe en az 500 metre olmalıdır. Aynı zamanda iki karşıt kenar arasındaki mesafe 1000 metreden az olan parsellerde su kuyusu açılması yasaktır.

Arazide çıkan su kime aittir?

Buna göre hem kaynaklar hem de yeraltı suları, çıktıkları arazinin sahibinin malıdır. Çünkü kaynaklar, çıktıkları yerin maddi içeriğine aittir. Bu nedenle, arazi ne olursa olsun, kaynağın mülkiyeti başkalarına devredilemez. Bu durum, TMK. M. Bu, 718 ve 756 hükümlerinin genel bir gereğidir.

Bahçeye kuyu açmak yasak mı?

Derinliği ve çapı ne olursa olsun, izinsiz kuyu açmak yasaktır. 10 MT’den daha az derinliğe sahip kuyulara sığ kuyu veya keson kuyu dendiğinden, bu kuyuları açmak ve işletmek için artık keson kuyu lisansı gerekmektedir.

Kaçak sondaj kime şikayet edilir?

İhbarcının kimliğinin tespiti için gizlilik ilkesi esastır. Yasadışı veya usulsüz su tüketimini ALO 185, www..tr veya en yakın şubemize başvurarak bildirebilirsiniz.

Yer altı suyu kaç metreden çıkar?

Yeraltı suyu her bölgede farklı derinliklerde olabilir. Sondajla ulaşılabilen su bazen 1000 metreye, bazen de 100 metreye ulaşabilir. Bu derinliklere bağlı olarak kullanılan sondaj teknikleri değişebilir.

Sondaj kuyusunun ömrü ne kadardır?

Bu tip kuyular yüzey suyuyla beslenir ve kuruma riski çok yüksektir ve kirli suyla karışma riski de yüksektir. Bu nedenle sağlık açısından büyük tehlike oluşturur. Ancak sondajların ömrü 20 yıldan fazladır ve hem su kalitesi hem de su basıncı yüksektir.

Araziye kuyu ruhsatı nasıl alınır?

Su talep belgesi Ticaret ve Sanayi Odası’ndan veya il ve ilçe tarım müdürlüklerinden alınabilir. Her üç yer için de noter tasdikli imza sirküleri gereklidir. Şahıslar için alınabilen kuyu belgesinde, tarımsal sulama için kullanılıyorsa arazi sahibinin kimlik kartının fotokopisi, arazi payı ve çiftçi kayıt belgesi gereklidir.

Kuyu ruhsatı kaç metre?

Devlet, 10 metreden daha derin kuyuları ve madenleri kamu malı olarak tanımış ve yeraltı suyunun kullanımını izne tabi tutmuştur. Sondaj ruhsatları, DSİ’nin ilgili bölge müdürlüklerine kayıtlı şirketler tarafından alınmaktadır.

Sondaj kaç metreye kadar serbest?

10 metreden daha az derinlikteki kuyular Kanun kapsamında değildir ve insanlara bu konuda özgürlük tanınmıştır. Kanun, iki kuyu yeri arasında yaklaşık 500 metre mesafe olmasını şart koşmaktadır. Aksi takdirde yeraltı suyu arama ve yeraltı suyu kullanım izinleri almak mümkün değildir.

Sondaj ruhsatı kaç günde çıkar?

Belgeler firmamıza iletilecek ve firmamızın sondajcıları ve jeologlarının onayı ve imzası tamamlandıktan sonra başvuru süreci başlayacaktır. Başvuru yapıldıktan sonra lisansın ulaşması beklenmektedir. DSI tarafından her lisans için teslim süresi 21 gündür.

Yeraltı suyu kullanma izin belgesi nasıl alınır?

Madde 13 – Arama, kullanma veya ıslah ve tadilat belgesi almak isteyen kişi, bulunduğu yerdeki Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne doğrudan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yoksa en yakın memur aracılığıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne başvurur.

Sondaj belgesi nereden alınır?

Bu izin Devlet Su Yönetim Otoritesinden alınır. Arazilerinde artezyen körfezi açmak isteyen kişiler bu prosedürü yürüten şirketlerle iletişime geçmelidir. Bu şirketler ayrıca gerekli mühendislik çalışmaları yapıldıktan sonra kişi adına izin verme yetkisine sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Genç Escort